onsdag 28 april 2010

Till skogs!

Tyckte det var konstigt på våran förra förskola att de små barnen (under tre år) inte fick följa med till skogen. Nu har jag förstått att det är många förskolor som har den regeln, varför då?

Varför skulle inte ett mindre barn klara av en skogsutflykt? Det handlar ju bara att anpassa utflykten så att dom får gott om tid på sig. Ge barnen möjlighet att utvecklas och lära sig, istället för att tycka att "småbarnen" är jobbiga att ha med sig och att dom nog nöjer sig med att hänga på dagiggården hela dagarna.

Idag har jag en super-speedad storebror här hemma. Han vaknade med vetskapen att idag är det dags att gå till skogen och fika! Han pratar inte om något annat idag. Även Oliver ska få följa med till skogs och pillra på kottar, pinnar och njuta av vårblommorna. Vad härligt för dom! Och vad glad jag blir ännu en gång att Spring i Benen finns.

1 kommentarer:

Monica sa...

Jag håller helt med dig! Småbarn har oxå jättekul i skogen och borde få följa med!

Man märker sån skillnad nu när man själv är ute i skogen med Wilda hur stadig hon är där, hon hon vet hur man gör för at ta sig förbi hinder såsom stubbar, grena, stockar osv! Allt tack vare att dom i princip bor i skogen vår-höst hos Maria!