torsdag 8 april 2010

Hund och småbarn - Nej tack!

När jag är ute och går med mina barn och möter en hund, oavsett ras så går vi åt sidan så långt det går. Hundägarna brukar då titta konstigt på mig, för självklart skulle inte deras lilla Lady, Luffsen eller vad den nu heter göra en fluga illa. Men som förälder tar jag inga risker, speciellt inte när sånna här artiklar kommer ut några gånger om året; pojke höggs i huvudet

6 kommentarer:

Monica sa...

Fast det är ju inte bra om du lär barnen att hundar är farliga.. Då blir dom ju ärrade för livet.
Visst, håll avståndet om du vill. Men visa inte barnen att det är för att du är rädd, utan förklara för dom att man inte får gå fram till hundar man inte känner osv. Alla hundar är faktiskt inte så som dom som hamnar i tidningen.

Johannah sa...

Jag har aldrig visat dom något heller. Gör precis som du säger.

Och visst, alla hundar är inte som dom som hamnar i tidningen men jag kan ju inte veta vilka som är det eller inte. Det verkar inte deras ägare veta heller!

Linda w L2K sa...

Jag gör likadant! Går åt sidan.

Det handlar absolut inte om att lära barnen att hundra är läskiga utan om att lära barnen respekt för hundarna.

Det finns hundar som är hur snälla som helst och det finns hundar som inte är det.
Det finns även hundägare som inte har koll på sina hundar även om hunden är snäll...

Jag lär mina barn att gå åt sidan och jag lär dom att dom MÅSTE FRÅGA husse/matte innan dom går fram och får klappa.

Anonym sa...

Eller såna där artiklar om berg och dalbanor som rasar, om folk som blir mördade utan anledning mitt på stan, att man får cancer av chips, att fläskmage är farligt... osv.

Att en hund hugger sådär helt oprovocerat är nog väldigt ovanligt och jag tror att de flesta ägare märker att det är nåt fel på hunden långt innan den hugger.

Anonym sa...

Det tror jag inte. Om ägarna märkte skulle det ju inte hända. Jag o barnen har själv träffat en hund om gjorde utfall mot våran barnvagn. Helt oprovicoriskt kastade sig rottwailern mot barnvagnen och skällde som en galning. Ägaren hade svårt att hålla emot och jag undrar vad som hänt om hon inte orkat...

Anonym sa...

Eeehhh... nej, men hur många fall har skett?

Vet du för övrigt vilken ras som leder bettstatistiken? Ta reda på det så ska du få se på familjehund ;)