fredag 23 april 2010

Nackdelen med hyresrätt

Jag trivs bra med att hyra bostad, det passar oss med tummen mitt i hand finfint!
Den enda nackdelen jag hittat är nu när vi står inför flytten... Att man är skyldig att visa sin nuvarande lägenhet för nya tänkbara hyresgäster. Funkar väl okej första gången och andra... men nu är det fjärde familjen som ska komma hit och titta.

Vore väl smidigare om hyresrättsförmedlingen kunde samla dom för en gemensam visning?
Det är jobbigt och tidskrävande att ha en massa olika människor här stup i kvarten.
Dom verkar bara erbjuda visning till en person i taget, sen väntar dom på svar från människan i fråga innan dom skickar ut nästa.. Helt absurt!
Eller så är det så få intresserade till våran lägenhet att dom bara får in en instresserad i veckan. Skit jobbigt är det iaf. Vi har väl annat att tänka på och göra när det är 1 vecka kvar till flytt!!

4 kommentarer:

Linda w L2K sa...

Det är väl bara dom fem med bäst köplats dom får erbjudande att titta och svara på om dom vill ha lägenheten? Så uppfattade jag det... Så max fem visningar om nån av dom tackar ja...

Johannah sa...

Ja men dom verkar inte ha haft så många intresserade, utan bara en då och då. Dom har liksom hört av sig så långt i från varandra, och efter sista svarsdatum gått ut för den som redan tittat.

Så här har det inte varit fem som fått erbjudande tillsammans om att titta.

Anna sa...

här är det 8 st.. å sen om ingen vill ha den kommer lgh ut på bostadens hemsida igen åsså får 8 stycken till komma å titta.. ibland ringer telefonen hett när man flyttat ;)

sofie sa...

Förstår att det är jobbigt, men du får se det från den ljusa sidan, hade du haft en bostadsrätt hade du måstat visa den minst lika många gånger (iof för din egen skull men) och då hade du varit tvungen att ha den toppstädad och stylad alla dessa gånger, men hyresrätt så behöver du ju inte ha kravet att toppstäda den som tur är...