söndag 25 april 2010

Familjesöndag!

Det blev sovmorgon till 07:30. Gillar barnens nya vanor att sova hela nätterna och ta sovmorgon, känns riktigt lyxigt efter nästan 2,5år av sömnbrist! Livet känns så mycket lättare när man är utvilad.

Åt en stor frukost med smörgås, ägg och bacon. Mumsigt! Ossian kommer dock fortfarande ihåg hur dålig jag är på att steka bacon för när Andy frågade honom om han gillade daddys bacon sa han ja. Och när jag sen frågade om han gillar mammas bacon, då rynkade han minsann på näsan och skakade på huvudet!!
Ganska skönt ändå tycker jag, då slipper jag steka nästa gång ;-)

Efter frukost stod det städning och packning på schemat. Sen tog vi bilen till Nynäs och åt lunch i hamnen. Medans barnen sov gott i vagnen tog vi en promenad i det härliga vädret och sen var det dags för Ossians biodebut.

Vi såg Alfons Åberg, han satt stilla och var tyst hela filmen igenom. Sååååå duktig! Och när vi gick ut sa han "Alfons jätte kul, tack så mycket mamma!"
Det är riktigt roligt att hitta på saker med en sån tacksam unge!

Sen rullade bilen vidare mot Sorunda där vi gick på möbelförmedlingen/loppisen. Hittade en rostfri skål som ska agera diskho i barnens kökshörna, och ett rivjärn i miniatyr som också blir fint där. Kanterna var inte vassa så det blir perfekt.

Sista stoppet blev mellanmål/fika på Trädgårdscentret. Dom har ett helt underbart fik där och vi brukar passa på att åka dit så ofta vi kan. Barnen älskar det för det finns fiskar att titta på och små stolar/bord att sitta vid. Och vi vuxna älskar det för att det är så himla mysigt och personligt. Har ni vägarna förbi Ösmo rekommenderar jag starkt ett besök. Om inte för cafeét så för alla fina blommor och heminredningsgrejer.
Vi fick med oss två "memo-hållare" hem. En att sätta på insidan av ytterdörren. Och sen andra att ha någonstans på övervåningen så att alla kan njuta av våra små konstnärers verk. Söta va?


0 kommentarer: