tisdag 13 april 2010

Olivers mage

Idag har vi varit hos en barnläkare i Haninge med Oliver. Vi var där i 2,5h timme och dom kollade verkligen upp honom från topp till tå. Två avföringsprover och fem blodprover är lämnade, svaren kommer om två veckor. Man har iaf. kunnat konstatera att han inte är smittad av någon magsjuka längre, och därför smittar han heller inte.

Teorin är att hans bakterieflora blev så pass påverkad av den jobbiga vinterkräksjukan han fick i februari att den kolapsat helt. Det innebär att minska smitta han kommer i närheten av sätter sig direkt på magen. Så om han träffar någon som är snorig är det stor chans att han kommer kräkas eller få diareé. Detta är inte ett jätte ovanligt tillstånd, men för de allra flesta går det över efter någon vecka. Andra kan ha känslig mage hela livet. Det finns inget konkret botemedel, vi ska ge honom sempers magdroppar och yoghurt med snäll bakteriflora. Självklart känns det jobbigt att Oliver ska ha det så här, men samtidigt skönt att höra att han inte smittar och faktiskt kan vistas bland folk. På förskolan kommer han alltså att kunna vara, även de dagar då han är dålig i magen. Det är hans allmäntillsånd som kommer att avgöra om han ska vara hemma eller inte.

Läkaren ska skriva ut ett intyg på att han inte smittar, och förskolan ska få ut med information till alla föräldrar så det inte blir en massa spekulationer om varför han är på förskolan om han kräks.

Nu väntar vi alltså på provsvaren som ska ge svar på exakt vad som är fel - men under tiden ska vi leva efter teorin ovan sa doktorn.

Så nu vet ni. Det är inte farligt att leka med oss!

0 kommentarer: