torsdag 8 april 2010

Busenkel Köttfärslimpa

Tänkte dela med mig av ett recept på köttfärslimpa ala snabb!
Perfekt en vardag efetr jobbet när man inte har ork/lust att göra något avancerat. Och det blir riktigt smaskigt!

500g nötfärs
2dl creme fraiche (mini, lätt eller vanlig. Upp till dig!)
1 påse med fransk löksoppa
1 ägg

Blanda allt i en bunke. Forma till en limpa i en ugnsform. In i ugnen på 200grader i ca 40min.

Servera med kokt potatis, brunsås, lingon, ärtor och morätter.

1 kommentarer:

Anonym sa...

gott i köttfärslimpa är också att fylla den med tex:

* stark riven ost, fransk senap och rejält rökt skinka

* rivna morötter

* grönsaker finstrimlade

* bara stark ost

platta ut ungefär halva mängden köttfärs i botten på smord form
lägg "röran" i mitten av färsen och sedan tar du resterande färs i klumpar i våta händerna och plattar ut till "lock" och lägger över
med våta händer klappar du sedan ihop limpan så den håller ihop och inget pyser ut

vill man ha det extra gott lägg tinade hela bacon (strimla för strimla) över och färsen och låt gå med i ugnen som ett "lock" mmmmmm gott gott

/m