lördag 2 januari 2010

hem till kylan!

Nu vet nog de flesta av er att vi är tillbaka i Sverige, aningen tidigare än planerat. Vi behöver inte gå in på mer detaljer än så.

Igår när hela huvudstaden var stängd hittade vi en liten öppning på Junibacken. Dock hade även halva Ryssland fått nys om att det var öppet och invarderat hela stället. Så det blev en kort visit. Men vi hann se lite Pippi teater, åka lite kana, baka lite i bageriet och köpa en mysse och bysse till Ossian. Han har inte släppt dom sen dess! Han är så stolt att han har samma lika som sin store idol - Emil Bus :-)


Oliver fick en boll och ett par mockasiner. Han går mer och mer nu, men är fortfarande lite feg för att släppa och gå långa sträckor. Mellan möbler törs han, och för en stund sen tog han tag i Ossians väldigt ostabila sulky dockvagn och gick tvärs över hela vardagsrumsgolvet. Så nog kan han allt, det är bara en gnutta mer självförtroende som behövs. Han pratar mer och mer nu också. Hans ordförråd består av; mamma, dadda (daddy), nanna (nanny), Ossss (Ossian), T-tta (titta), T-ttut (Tittut), baba (bada), Dää (Där). Lille killen börjar bli stor!

Vi har börjat introducera pottan för Ossian efter inspiration med Monicas klistermärks-sätt. Nu sitter han iaf. på pottan utan blöja, och det har han vägrat innan. Får se om han törs kissa någon dag med. Fast jag är inte så stressad, han är ju faktiskt inte sååå stor ännu.

På måndag börjar Ossian på nya förskolan. Tror han kommer tycka det är roligt. Han har frågat efter dagis och vi har sagt att han ska gå till annat dagis, så nu frågar han själv efter att få gå till "annan dagis". Vet inte hur mycket av det han förstår egentligen, det återstår att se.

Snart ska jag väcka Husse, han ska få köra till Kungens kurva. Vi följer såklart med. Ska köpa bilstol till Oliver som nu var 800kr billigare på Babyland. Är slut nästan överallt så det blir att hänga på låset när dom öppnar. Sen ska jag in en snabbis på IKEA och köpa tyger. Dom har fått in så himla fina bomullstyger som blir fina klänningar, skjortor och solhattar. Har anmält mig till Norrtälje vårmarknad i Maj och det skadar ju inte att börja sy redan nu så man slipper sitta i sista sekunden sen.

0 kommentarer: