onsdag 12 januari 2011

Dagissnack

Tänk att det kan svänga så från dag till dag. Igår, efter att ha fått månadsbrevet började allt kännas aningen bättre på förskolan. Men så idag får vi en uppdaterad version av brevet.
Den ny anställde förskolläraren har bestämt sig för att återgå till sitt förra jobb. Jahopp, då stod vi där på ruta ett igen. Varför är det så många som inte vill/får vara kvar? Jag vill inte att våra barn ska ha ny personal varannan vecka, jag vill ha trygghet och stabilitet i deras vardag.

Ringde kommunen för att se hur det går med våran ansökan dit. Plats sex, och icke prioriterad eftersom vi redan har en barnomsorgsplats. Kanske till hösten, om vi har tur.
Jaha, tack för den.

Vad finns det mer för alternativ då? Vårdnadsbidrag hade ju varit något, men det kan man inte få i Nynäshamns Kommun.

Barnflicka som inte vill ha mer i lön än de 1200kr vi betalar i barnomsorgsavgift? Undrar var man hittar sånna..

Vad göra?

5 kommentarer:

Linda w L2K sa...

Usch vad jobbigt!!!

Och visst är det surt att man inte får söka vårdndsbidraget här!!!

Anna sa...

Vårnadsbidrag: 3000:-.. det är inte mkt.. Det är ju bara Oliver du kan få det för eftersom barnet måste vara under 3 år..

mamma sa...

Jag skulle ha haft dom kvar där dom är. Barnen på dagis är en stor trygghet också och vad är det som säger att kommunala daghem inte byter personal.

Anonym sa...

har haft problem på vårt dagis med personalen
men efter mycket funderande och allmänt funderande igen så kom vi fram till att ha barnen kvar på det dagiset för barnen led inte ett smack av att det var lite "rörigt" i personalen utan det var vi vuxna som tyckte det var jobbigt

så fundera ett par gånger till om ni märker något på barnen att dom "lider" av att vara på dagis eller om det är ni vuxna som lider av att inte har samma ansikte i dörren hela tiden
barn är ju mer flexibla än vi vuxna...

har många gånger efter vi bestämt att stanna på dagiset stått och skrikit hemma över hur i helvete det fungerar men ALDRIG så barnen hör för barn förstår mer än vi tror...

så trivs barnen och verkar mer än nöjda med dagiset stanna och ni vuxna får "ta ut" era synpunkter på annat håll

lycka till
/m

Johannah sa...

Tack för kloka ord. Tyvärr verkar Ossian inte trivas alls, senaste två månaderna (när en riktigt omtyckt fröken slutade) har han inte velat gå till dagis. Varje morgon är en kamp. Om man frågar honom vad jag gjort, om han haft roligt etc. så är det oftast negativa svar man får. Han verkar inte trivas.

Även Oliver som är en ganska orolig kille visar tecken på att ta skada av personalbytena. Han är inte lika verbal som storebror, utan visar sin oro på andra sätt. Mardrömmar, sömnproblem, Otroligt "Mammig" och säger "Inte gå" när vi ska till dagis.