måndag 6 december 2010

Dag 6 - Oliver

Våran lillebror här hemma heter Oliver Stephen Ross. Han fyller två år den 21 januari men tycker själv att han är precis lika stor som sin storebror.

Oliver har alltid varit väldigt lättsam och glad, ett tag övervägde vi att döpa om honom till Happy - för det mesta strålar han verkligen i kapp med solen.

Oliver 18månader gammal


Senaste månaderna har han dock insett att han har en egen vilja och gör allt för att visa det. Mamman och daddyn bli helt matta av all trots, men ändå så lyckas han göra det med glimten i ögat.


Oliver har aldrig varit intesserad av att titta på tv, istället läser han bok efter bok efter bok. Han skulle kunna läsa i flera timmar utan tvekan. Han leker mest verklighetsrelaterade lekar; städar, lagar mat och pysslar om dockorna.

Tittut, Oliver 11mån

Hans stora intresse är lastbilar, motorcyklar och traktorer så det leker han även mycket med.
Han är väldigt pillrig och kan sitta länge med en och samma sysselsättning. Han är betydligt lugnare än sin storebror. Oliver är inte rädd att testa nya saker och jag har aldrig sett honom rädd.

Såhär busig ser han nästan jämt ut


Nyligen har han börjat prata betydligt mer men eftersom det fortfarande är svårt att finna ord på alla känslor använder han sin kropp till att visa känslor. Han puttas, slåss, kramas och pussas. Jag är övertygad om att puttandet kommer upphöra i takt med att hans språk blir bättre.

Oliver i hoodie som jag sytt.

Oliver är den keligaste ungen jag vet. Varje morgon när han vaknar ligger han kvar i våran säng (han brukar sova sista timmarna hos oss) och kramas i 30-60min - VARJE MORGON! Han kramas, pussas och klappar på oss, det är helt underbart!

Oliver älskar att sitta i knä och parkerar sin rumpa var helst han tycker det passar.

Oliver på sin dopdag


För att sammanfatta det hela är Oliver en kramgo, possitiv kille som älskar att läsa böcker.

0 kommentarer: