söndag 5 december 2010

Dag 5 - Ossian

En kväll, för nästan exakt tre år sedan föddes en liten spinkig pojke nästan helt täckt i fosterfett, fyra veckor för tidigt. Det första han gjorde var att kissa på sjuksköterskan. Det var vår älskade Ossian Viggo som kommit till oss.


Ossian har alltid älskat att bada badkar

Ossian är idag en bestämd kille som vet exakt hur han vill att saker och ting ska göras. Han har ett otroligt bra minne och verkar komma ihåg massor av saker som hände för väldigt länge sedan. Han är inte det minsta blyg och hälsar glatt på alla han möter.


Jag och Ossian, sommaren 2009

Han är tidig i sin språkliga utveckling och kan redan växla obehindrat mellan sina två modersmål; svenska och engelska.
Ossian är aktiv och har ibland svårt att sitta still. Han kan bli väldigt arg om saker inte går vägen som han vill. Han är inte ett sådant barn som springer runt och skrattar/ler hela tiden - Ossian är en grubblare och när han ler har man gjort sig förtjänt av det :-)


Glädjebild från vintern 2009/2010

Han kan vara ängslig vid nya situationer, och ibland har han svårt att prova nya saker/maträtter.
Min älskade Ossian vill bara kramas/pussas på sina egna villkor - och tyvärr vill han inte lika ofta som sin mamma och daddy. Istället för att vara fysisk visar Ossian sina känslor genom att prata. Han är väldigt duktig på att förmedla sina känslor verbalt.



En handfull med pepparkaksdeg. Mmmmm!

Dessutom är han väldigt lyhörd för omgivningens känslor, och frågar ofta saker som "varför är han ledsen?" , "Varför skriker gubben?" eller "Är du glad nu?".

Just nu går Ossian igenom en "rädd" period. Tänk, i hans sovrum bor det både lejon, spöken, monster, ormar och sjörövarfabbar. Han tycker bäst om att leka med sin tågbana (och Thomas tågen) och med sina bilar från Disneys Cars. Det är helt klart favoriterna just nu. Han tycker även om att bada, måla och se på film.


Ossian drygt 1år gammal

Våran "extra farmor" AnnMarie kallar Ossian för "Lille proffessorn", och det ligger nog någonting i det :-)
Så sammanfattningsvis är Ossian en energisk kille med mycket spring i både ben och tankar. Munnen går i ett och han är bra på att visa känslor.

Bilderna jag har valt är tagna under hans första två år - ni ser ju så många nya bilder i bloggen ändå att jag tyckte det var roligare med lite äldre.

0 kommentarer: