söndag 28 februari 2010

Renovering

Många säger att det inte är lönt att renovera och fixa i en hyresrätt.. Men om man planerar att bo där i flera flera år, och kanske för alltid - är det dumt då med? Barnens blivande rum har en väldigt snygg brun färg, som dock lämpar sig bäst till ett vuxen sovrum. Och vårat blivande sovrum är flickigt ljuslila, inte heller så spännande..
Golvet i hallen och trappan är från 70talet och skit fult rent ut sagt. Kaklet i köket är lika gammalt det.

Vi känner ju verkligen att vi hittat vårat drömboende, och att köpa något eget ligger inte på kartan. Inte förrän om typ tio år i såfall. Är det verkligen så dumt att fixa så man får det som man vill ha det bara för att det är en hyresrätt?

6 kommentarer:

Madelene sa...

Nej, man gör det ju för sin egen skull! Man vill ju få lite personlig prägel på stället man ska bo på i flera år...och långsiktigt är det ju inte många kronor man lägger ut i så fall...

Monica sa...

Självklart ska man fixa så man får det som man vill ha det!
Kruxet med hyresrätt är ju att om man flyttar och den som ska bo där efter inte gillar det man gjort så kan man bli skyldig att återställa.. Fast det är ju oftast om man gjort nåt extremt. Som att riva en vägg eller nåt..

Anna sa...

Men gör inte hyresvärden det då?

Här är det 12 år på tapeter, 20 år på golv, 17 år på vitvaror (kyl, frys, spis, tvättmaskin).

Men är det mkt hål och fläckar på tapeterna blir det omtapetsering som hyresvärden står för. Vi har fått omtapetserat mer eller mindre hela lägenheten i alla 6 vi haft :-)

I den här blev det bara 2 rum men dom andra rummen var helt ok så vi behövde inte göra nånting själva.

Johannah sa...

Näe, här är det något som heter VUL - valfritt lägenhets underhåll.. googla på det så borde reglerna komma upp!

Sandra sa...

Självklart ska ni göra om så att ni känner er hemma och trivs.
Så länge man inte ser boendet som extremt temorärt tycker jag absolut inte att det är fel att renovera en hyresrätt.

Anonym sa...

Om ni hör med hyresvärden innan och frågar vad ni får göra för renoveringar så slipper ni betala för återställnande när ni flyttar, hett tips. Hos vissa hyresvärdar kan man få en renovering tidigare gjord mot att man betalar en viss del av kostnaden. Tex får man tapetsera om vart 12e år och det var 6 år sen sist betalar man halva kostnaden själv och hyresvärden halva. Väört att kolla upp!