fredag 7 augusti 2009

Bekännelse

Ok, så här ligger det till: ställde mig på vågen igår och jag har inte mindre än 23,5 extra kilon at bära runt på. Var kanske inte riktigt beredd på att det skulle vara SÅ mycket så nu blir det hård körning här hemma, minst 1kg i veckan ska bort och varje torsdag redovisar jag hur många kilon som är kvar till målvikten..

Övervikt vecka 32: 23,5kg

6 kommentarer:

Madelene sa...

Hmmm...räknar du då 10 Kg under din längd typ? Alltså, om du är 174 cm lång så ska du väga 64 kg? Eller räknar du på något annat vis?

Johannah sa...

Madde, jag har ju gått på viktväktarna förut och där räknade dom ut min målvikt. Är rätt säker på att den är baserad på BMI, och att man ska ligga i mitten på normal BMI:n, om du fattar vad jag menar :-)

Madelene sa...

hmmm...ne jag fattade noll! Men jag som är 163 cm över jordytan och väger 75 kg...hur mycket övervikt e det då? Jag har fått för mig att jag borde väga mellan 53-63 kg. Jag har gått upp 25-30 kg vid varje graviditet. Jag har slutat på en vikt på 93 kg när jag varit höggravid! :0) Inte illa med mina 163 cm...kan lova att jag va lika bred som lång! Innan jag blev gravid med Abbe så vägde jag 63 kg och trivdes där! Och då va mitt BMI på 25 och det är ju bra! Så då borde jag nu ha en övervikt på typ hmmm...få se....räknar lite...12 kg då ungefär?

Johannah sa...

Jo det låter ju rätt!

BMI ska ligga på 19-25 för att vara normalt. När jag har gått ner mina kilon är mitt BMI 22, så i mitten på den "stegen" :-)

Men om du var nöjd med att väga 63kg tycker jag att det ska vara din målvikt. Viktigast är ju att man själv mår bra och trivs!

Madelene sa...

Ja, och jag lurades lite! :0) Mitt BMI låg på 23.7 då jag vägde 63...kollade det nu! :0)

Madelene sa...

Nu ligger mit BMI på 28.2, så det är ju för högt!